HTML

Gyurcsány Ferenc

Friss topikok

  • ETsr.: Lehet fikázni GYF-t, meg az öszödi beszédet. Csak nem lenne baj néha a fejünkhöz kapni: MI MIT TET... (2007.10.11. 12:22) Elkúrtuk! nem kicsit, nagyon...

Linkblog

Hirdetések

2007.10.22. 21:17 gworack

Összecsaptak a rendőrök és a tüntetők

2007-10-22 19:02

A Rendőrség hivatalosan is bejelentette a tömegoszlatás tényét. A Rendészeti Biztonsági Szolgálat közleménye szerint a csapaterős akció 19 óra 46 perckor kezdődött.


  Videók:
A tiltás ellenére is az Operához vonulunk
Összecsaptak a rendőrök és a tüntetők

A Rendőrség hivatalosan is bejelentette a tömegoszlatás tényét. A Rendészeti Biztonsági Szolgálat közleménye szerint a csapaterős akció 19 óra 46 perckor kezdődött, a megbomlott közrend helyreállítása érdekében. A REBISZ felhívja a lakosság figyelmét, hogy mindenki kerülje el a Belvárost, egész pontosan a Bajcsy Zsilinszky út, Károly körút, Dob utca, Erzsébet körút, Oktogon, Teréz körút és a Podmaniczky utca által határolt területet. A BRFK szóvivője egyelőre nem kívánta kommentálni a történteket.

A Szabadság téren kétezren gyűltek össze, hogy emlékezzenek az egy évvel ezelőtti véres tömegoszlatásra. Köztük vannak a magukat Kossuth térieknek nevező tüntetők is. A demonstrálók múlt pénteken bejelentették a rendőrségnek, hogy a Szabadság térről átmennek az Operaházhoz, ahol a miniszterelnök mond este ünnepi beszédet. A vonulást azonban a Budapesti Rendőr-főkapitányság megtiltotta a gyülekezési törvényre hivatkozva. A BRFK a határozatot tegnap este tíz órakor hozta nyilvánosságra a honlapján. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke válaszul közölte, az eredeti tervnek megfelelően átvonulnak az Operaházhoz.

19-én érkezett egy magánszemély bejelentése a BRFK-ra, amelyben azt a szándékát jelezte, hogy 22-én, amikor vége van a Szabadság térre bejelentett és tudomásul vett rendezvénynek, utána vonulásos demonstrációt kívánnak tartania az Operaház elé. Mivel a közlekedés más útvonalon nem biztosítható, megtiltottuk ennek a rendezvénynek a megtartását, mondta Tafferner Éva, a BRFK szóvivője.

A Parlament előtt is nagy a rendőrségi készültség

A Hír Televízió tudósítója szerint két vízágyút, két tolólapos IFÁ-t és 20 csapatszállító buszt vezényelt a rendőrség a Parlament elé. A Magyar televízió épülete előtti téren rabszállító autó is áll, valamint mindkét helyen több mint száz rendőr. A Parlament környékén egyébként ma délután térfigyelő kamerákat szereltek fel.

hírTV http://www.hirtv.net/

Szólj hozzá!

Címkék: zavargás tüntetés október 23


A bejegyzés trackback címe:

https://gyurcsanyferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr33204188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása